Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (383)

Zoraď podľa:

Grilovaná polenta s avokádom
Kto už by len na toto nemal chuť?! ;)

Fantastické spojenie chutí, mňam!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

100 ml mlieka
polenta
soľ
korenie
1 ks avokádo
1 PL medu
20 g masla
olivový olej
150 g jelenieho chrbta
50 g červenej čakanky
1 ks šalotka
1 ks chilli paprička
čerstvé bylinky

Pracovný postup

Zrelé avokádo ošúpeme, pokrájame na malé kúsky, orestujeme na olivovom oleji, zalejeme vodou a posolíme.
Polentu postupne pridávame do vriacej vody s mliekom a miešame, kým nezhustne na kašu.
Do takto pripravenej polenty pridáme za oriešok masla, na zjemnenie, vylejeme do nádoby a dáme do chladničky vychladiť.
Medzitým si na panvici sprudka opečieme čakanku, šalotku, čakanku a avokádo. Pridáme trošku medu, chili a nasekané čerstvé bylinky.
Chrbát z jeleňa očistíme, posolíme, okoreníme a sprudka opečieme z každej strany.
Opečený chrbátik vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°c cca 7minút.
Vychladnutú polentu nakrájame a ugrilujeme. Podávame s nakrájaným jelením chrbátom a avokádom.
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia