Zabudol som hesloRegistrácia

Divina (8)

Zoraď podľa:

Muflón s paradajkovou omáčkou, špenátom a opečenými zemiakovými valčekmi
Už ste vyskúšali muflóna? Nie? Tak šup do toho!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

600 g muflóna
mleté čierne korenie
40 g masla
soľ

Na omáčku:

40 ml olivového oleja
1 cibuľa
1 mrkva
40 g zeleru
100 g pasírovaných paradajok
30 g paradajkového pretlaku
nové korenie
čierne celé korenie
bobkový list
škorica celá
badyán
zeleninový vývar podľa potreby
cukor krupica
1/2 citróna na šťavu
soľ morská
40 g masla

Na špenát:

50 g mladého špenátu
1 šalotka
maslo na restovanie
soľ

Na šúľance:

2 väčšie zemiaky
hrubá múka
soľ
maslo na opečenie šúľancov

Pracovný postup

Muflonie stehno odblaníme, rozšálujeme a jednotlivé diely zabalíme do potravinovej fólie
Takto pripravené mäso zavákuujeme, vložíme do nahriateho sous vide na 63 °C a upravujeme asi 3 hodiny (dĺžka úpravy závisí od veľkosti mäsa)
Hotové mäsko necháme čiastočne schladiť, odstránime fóliu, dôkladne osušíme a na prepustenom masle opečieme, tesne pred servírovaním, zo všetkých strán
Na záver ochutíme soľou a čerstvo mletým korením
Príprava omáčky: Začneme odvarom z korenia. Korenie vložíme do kastrólika, zalejeme studenou vodou, uvedieme do varu a krátko povaríme
Odstavíme, necháme vylúhovať asi 30 minút a scedíme
Vo väčšom hrnci roztopíme masť, pridáme koreňovú zeleninu a restujeme do ružova, potom prisypeme cibuľu a ďalej restujeme do mierne hnedastej farby
Do takto pripraveného základu pridáme paradajkový pretlak, cukor, znížime príkon a pozvoľna restujeme. Docielime tak sýtočervenú lesklú farbu a sladšiu chuť
Nakoniec pridáme drvené paradajky, odvar z korenia, všetko zalejeme zeleninovým vývarom a ochutíme soľou
Pridáme nastrúhaný perník, citrónovú šťavu a ešte chvíľku povaríme
Hotovú omáčku prepasírujeme cez jemné sitko a do ešte teplej omáčky vmiešame kocky chladeného masla. (Tým omáčku zjemníme a zároveň ľahko zahustíme. Konzistencia omáčky je husto tečúca, a je potom krásne lesklá)
Príprava šúľancov: Zemiaky ošúpeme, prekrojíme na kusy a uvaríme v osolenej vode do mäkka
Po uvarení 2/3 vody scedíme, na zemiaky nasypeme hrubú múku a obrátenou vareškou do nej urobíme otvory, ktorými stúpa para a tá tak prejde múkou
Hrniec odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 20 minút na sporáku
Z takto pripravenej zmesi vymiesime hladké cesto, ktoré ešte dochutíme soľou a necháme vychladnúť
Z cesta tvarujeme šišky, ktoré pokrájame na valčeky a tie potom opekáme na masle do zlatista
Príprava špenátu: Listy mladého špenátu dôkladne umyjeme, otrháme stopky a necháme odkvapkať
Na masle do sklovita orestujeme jemne nakrájanú šalotku, pridáme špenát, ochutíme soľou, premiešame a krátko prehrejeme
Ihneď servírujeme
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia