Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (367)

Zoraď podľa:

Domáce langoše
Langoše milujú všetci! Malí aj veľkí!

Zvládnete ľavou zadnou! A bude to stáť za to! ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g hladkej múky
20 g kvasníc
1 kávová lyžička cukru (do kvásku)
1 čajová lyžička soli
mlieko
olej

Pracovný postup

Do vlažného mlieka dáme cukor, za hrsť múky, kvasnice a necháme vykysnúť.
Vo väčšej mise zmiešame múku, soľ, spojíme s kváskom a vlažným mliekom a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť,
Cesto rozdelíme asi na 10 bochníkov, ktoré rukami povyťahujeme do kruhov (ruky si namáčame do oleja, aby sa na ne cesto nelepilo).
Takto pripravené kruhy vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame z oboch strán (oleja má byť toľko, aby v ňom langoše plávali)
Podávať môžeme so syrom, smotanou, kečupom, no výborné sú aj na sladko. Fantázii sa skrátka medze nekladú ;)
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia