Zabudol som hesloRegistrácia

Pred výplatou (72)

Zoraď podľa:

Plnená paprika podľa Gizky Oňovej
Niet nad dobrú klasiku :)

V Teleráne sme varili rýchlo a lacno s Gizkou Oňovou :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

1 kg pasírovaných paradajok
500 g mletého mäsa (bravčové, hydinové..)
250 g ryže
2 vajcia
2 zelené čerstvé papriky
50 g tuku
4 PL polohrubej múky
4 PL kryštálového cukru
1 KL pizzového korenia
5 zrniečok nového korenia
1 KL oregana
1 KL bazalky
soľ, mleté čierne korenie

Pracovný postup

Predvarenú a vychladenú ryžu zmiešame s mäsom a vajciami, osolíme a okoreníme.
Mäsovou zmesou naplníme papriky a zo zvyšku vytvarujeme malé guľôčky.
Z tuku a múky spravíme svetlú zápražku, pridáme koreniny a cukor.
Zalejeme litrom vody a pasírovasnými paradajkami.
Za stáleho miešania omáčku prevaríme, znížime intenzitu ohňa, pridáme mäsové guľky a papriky a varíme ďalších 25 minút.
Podávame s chlebom, knedľou alebo varenými zemiakmi.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia