Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (28)

Zoraď podľa:

Maková torta
Lahodná, šťavnatá, no skrátka mňam!

Po tejto makovej dobrote určite nezaspíte! ;)

Tip: Ak do citrónovej polevy kvapneme trošku octu, bude krásne lesklá.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

250 g masla
260 g práškového cukru
1 ČL citrónovej šťavy
8 vajec
210 g maku
130 g mletých mandlí
50 g strúhanky
1 ČL prášku do pečiva
1 PL vanilínového cukru
soľ
rum
marhuľový džem

Na citrónovú polevu:

130 g práškového cukru
1 PL vriacej vody
1 PL citrónovej šťavy

Pracovný postup

Za pomoci kuchynského robota vymiešame maslo s cukrom do hladka.
Za stáleho miešania pridávame žĺtka, vmiešame mak, strúhanku, mandle, citrónovú šťavu a prášok do pečiva.
Bielka vymiešame so štipkou soli na tuhý sneh.
Sneh zľahka primiešame do cesta, pridáme vanilkový cukor a ešte raz premiešame.
Formu na pečenie vystelieme papierom, vylejeme na ňu cesto a pečieme 60 minút pri 160°C.
Upečenú tortu necháme vychladnúť, rozkrojíme na polovičku, spodnú časť pokvapkáme rumom, natrieme marhuľovým džemom a spojíme.
Tortu nakoniec dozdobíme, výborná je s citrónovou polevou. Tú si pripravíme tak, že za pomoci kuchynského robota vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a vodou na hladkú, lesklú masu. Ak máme radi polevu kyslejšiu, po troške ešte pridávame šťavu s citróna.
Takto pripravenou polevou polejeme celú makovú tortu, a necháme v chladničke pár hodín stuhnúť.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia