Zabudol som hesloRegistrácia

Divina (8)

Zoraď podľa:

Chrbát z májového srnca s rebarborou
Divina a rebarbora? Neuveriteľná kombinácia!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

800 g mäsa zo srnčieho chrbta
soľ a čierne korenie
potravinárska fólia
olej na pečenie

Na omáčku:

500 g rebarbory
2 pomaranče
3 ks badiánu
soľ
cukor
0,2 l červeného vína
0,2 l divinového fondu

Na prílohu:

nové zemiačky
olivový olej
morská soľ
papier na pečenie

Pracovný postup

Mäso umyjeme, osušíme a odblaníme
Ochutíme soľou, korením a prudko ho opečieme zo všetkých strán
Opečené mäsko vyberieme, zabalíme do potravinárskej fólie a pečieme pri 70°C asi dve hodiny (po prvej hodine ho skontrolujeme – na konci pečenia by mäso malo byť na reze ružové a šťavnaté)
Kým sa mäsko pečie, pripravíme si omáčku. Rebarboru ošúpeme a pokrájame na kocky
Na panvici rozpustíme 4 polievkové lyžice cukru na svetlý karamel
Pridáme badián, šťavu z pomarančov a kúsok pomarančovej kôry
Pridáme víno a fond a omáčku zredukujeme na tretinu objemu
Na záver pridáme rebarboru, chvíľku povaríme a podávame
Ako prílohu podávame pečené zemiačky
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia