Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (41)

Zoraď podľa:

Malajské hovädzie mäso
Prečo to neskúsiť trošku netradične?

Čo tak dnes hovädzinku?

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

½ kg zadného hovädzieho mäsa
2 strúčiky cesnaku
2 cibule
½ ČL citrónovej kôry
l ČL kurkumy
2 PL oleja
¼ ČL strúhaného muškátového orieška
1 dl vývaru
celé čierne korenie
1 PL tamarindovej (či citrónovej šťavy)
4 dcl kokosového mlieka
soľ
2 PL masla
2 ks badyánu
2 PL koriandru
1 PL fenyklu
2 ČL kmínu
1 a ½ ČL škorice
1 a ½ ČL kayenského korenia
1 a ½ ČL zázvoru
6 klinčekov

Pracovný postup

V mixéri spracujeme koriander, fenykel, kmín, škoricu, klinčeky, badyán, čierne korenie, kurkumu, mušk. oriešok a kayenské korenie s troškou vody na hustú pastu.
Mäso nakrájame na kocky, zmiešame s pastou a necháme odležať
Cibuľu nakrájame nadrobno, rozotrieme cesnak a opečieme spolu so zázvorom na tuku do zlatista.
Pridáme mäso, kokosové mlieko, citrónovú kôru a varíme za občasného miešania domäkka.
Nakoniec okyslíme tamarindovou (citrónovou) šťavou a osolíme. Podávame s ryžou.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia