Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (52)

Zoraď podľa:

Pečené bravčové karé s cícerom
Pečené mäsko so svelou ľahkou prílohou

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Na mäso:

800 g bravčového karé
olej
soľ
čierne mleté korenie
zmes byliniek
0,05 l omáčky z pečených teľacich kostí a červeného vína

Na cícer:

200 g cíceru
120 g mrkvy
120 g petržlenu
50 g banánových šalotiek
3 strúčiky cesnaku
40 g masla
2 PL olivového oleja
bylinky
0,05 l smotany
25 g parmezánu

Pracovný postup

Kuchynsky upravené mäso potrieme olejom, posolíme, okoreníme a zo všetkých strán potrieme bylinkami.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 165 °C približne 50 minút.
Po uplynutí tejto dobyzvýšime teplotu na 185 °C a dopečieme. Stred mäsa pečieme na 65 °C.
Z ciceru ktorý si predmáčame v studenej vode pripravíme prílohu. Začneme tým, že cicer uvarime v osolenej vode.
Šalotku nakrájame nadrobno a mrkvu a petržlen na kocky.
Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo s olejom a šalotku na ňom do sklovita orestujeme. Pridáme nakrájanú zeleninu a ešte chvíľku zarestujeme.
Pridáme zázvor, roztlačený cesnak, bylinky, osolíme a okoreníme. Zeleninu restujeme krátko, aby sme ju nerozvarili.
Pridáme uvarený cícer, zvyšok masla a smotanu. Prevarime a zahustíme nastrúhaným parmezánom. Na záver už len dochutíme korením.
Upečené mäsko nakrajáme na 4 rovnaké kusy, na panvici zohrejeme omáčku z kostí a kúsky mäsa do nej vložíme.
Podávame s cícerom.
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia