Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (42)

Zoraď podľa:

Mäsová roláda á la pekáč
Mäsová roláda? Zvládnete ľavou zadnou!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

2 kg hovädzieho mäsa (môžeme použiť aj bravčové alebo teľacie)
4 PL lyžice oleja
60 g slaniny
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
2 kg zemiakov
1 PLPodravky šťava z 1 citróna

Pracovný postup

Slaninu, petržlenovú vnať a cesnak pokrájame nadrobno, pridáme Podravku, šťavu z citróna a dobre premiešame.
Kuchynsky upravené mäso rozrežeme tak, aby vznikol jeden veľký plát, mäso naklepeme, posolíme a okoreníme.
Takto pripravené mäso potrieme pripravenou zmesou, zavinieme do rolády, previažeme špagátom a ešte raz posolíme.
Na plech nalejeme olej, uložíme na plátky nakrájané zemiaky, posolíme, okoreníme a dobre premiešame.
Na zemiaky položíme roládu a prikryjeme druhým plechom alebo alobalom,
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov,
Keď je roláda na polovicu upečená, otočíme ju, podlejeme trochou vody a dopekáme (doba pečenia je cca 90 minút).
Z upečenej rolády odstránime špagát, pokrájame na plátky a môžeme servírovať.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia