Zabudol som hesloRegistrácia

Divina (8)

Zoraď podľa:

Chrbát (karé) z diviaka marinovaný v gaštanovom mede a ihličí (podávaný so žemľovou knedľou)
Gaštany v kuchyni? Rozhodne áno! :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

600 g chrbáta z diviaka
50 g ihličia
30 g divokého korenia: bobkový list
: celé čierne korenie
: celé nové korenie
: jalovec (borievky)
50 g repkového medu
10 ks rožkov
3 dcl mlieka
50 g cibule
4 ks vajec
10 g čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
soľ
korenie
olej
nastrúhaný muškátový oriešok

Pracovný postup

Umytý a osušený chrbát osolíme a necháme odležať.
Medzitým si v mažiari zmiešame ihličie, soľ, divoké korenie, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, jalovec a pripravíme tak suchú marinádu na mäso.
Takto pripravené korenie zmiešame s medom, zriedime s olejom, potrieme ním mäso a necháme odležať, aby mäso natiahlo chuť korenia.
Takto pripravený chrbát opekáme na rozhorúčenej panvici z oboch strán približne tri minúty a necháme ho dotiahnuť v rúre pri 160°C ďalších päť minút. Po vybratí necháme odležať.
Z výpeku medzitým pripravíme omáčku: speníme maslo, prilejeme výpek a med, zriedime vínom a necháme zredukovať.
Na záver omáčku dochutíme soľou a korením.
Žemle (rožky, sendvič) nakrájame na kocky, zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme a necháme vsiaknuť.
Na jemno nakrájanú cibuľku orestujeme na troche oleja do sklovita a necháme vychladnúť.
Žĺtka pridáme do rožkovej zmesi a z bielok vyšľaháme sneh, ktorý do nej jemne vmiešame.
Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňatku, dochutíme muškátovým orieškom a dobre premiešame.
Takto pripravenú zmes zabalíme do potravinárskej fólie do tvaru valca a varíme vo vriacej vode približne hodinu.
Po vybratí necháme vychladnúť. Pre zvýraznenie chuti knedľu opečieme z oboch strán na oleji a môžeme servírovať.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia