Zabudol som hesloRegistrácia

Sezónne (162)

Zoraď podľa:

Lievance z gaštanovej múky s bazalkovým tvarohom a plátkom tmavej pečene
Tak TOTO ste ešte nikdy nejedli!

Gaštany - malý zázrak plný vitamínov!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Na gaštanové lievance:

300 g gaštanovej múky
200 ml plnotučného mlieka
1 vajce
soľ
mleté korenie

Na bazalkový tvaroh:

20 g čerstvej bazalky
250 g tvarohu (jemný, hrudkový)
soľ
mleté farebné korenie

Na pečeň:

200 g kačacej pečene
50 g kačaceho tuku – na vymastenie
soľ
mleté korenie

Pracovný postup

Gaštanovú múku vymiešame spolu s mliekom, žĺtkom, soľou a korením na hustejšie palacinkové cesto.
Cesto odložíme bokom odpočívať a medzitým si z bielka vymiešame tuhý sneh, ktorý postupne vmiešame do pripraveného cesta.
Na lievancovej panvici si zahrejeme tuk, vlejeme potrebné množstvo cesta a lievance opekáme z oboch strán do zlatista.
Lístky bazalky nasekáme na jemné kúsky a zmiešame s tvarohom, Dochutíme soľou, korením a dáme vychladiť.
Kačaciu pečeň osušíme a orestujeme na malom množstve kačacieho tuku, pred dokončením osolíme, okoreníme.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia