Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (108)

Zoraď podľa:

Francúzska cibuľová polievka
V zime to "pravé orechové" :)

Hm, akú dnes? Pravú francúzsku cibuľačku!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 kg žltej cibule
2 strúčiky cesnaku
tymián
2 PL masla
2 ks bobkového listu
soľ
čierne korenie
olej
1 l hovädzieho vývaru
4 PL brandy
petržlenová vňať

Pracovný postup

Cibuľu nakrájame spolu s cesnakom na tenké plátky a orestujeme na masle a oleji do zlatohneda (olej zabráni tomu, aby sa nám maslo rýchlo prepálilo).
Pridáme bobkový list, tymián, brandy a všetko zalejeme vývarom.
Ochutíme soľou a čiernym korením a varíme ešte asi 20 minút, pokiaľ je cibuľa úplne mäkká.
Nakoniec pridáme do polievky už len najemno nasekanú petržlenovú vňaťku.
Bagetu nakrájame na 1cm hrubé plátky a z oboch strán opečieme na toast.
Nastrúhame na ňu syr a dáme zapiecť, kým sa nerozpustí.
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia