Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (106)

Zoraď podľa:

Karfiolová polievka s bryndzovými krutónmi a čerstvým pórom
A táto je úžasná

Čo s karfiolom? Šup s ním do polievky!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 väčší karfiol
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olej
1 ČL semiačok koriandra
rasca
bobkový list
1 l zeleninového vývaru
4 dcl mlieka
2 dcl smotany
soľ
čierne korenie
petržlenová vňať
120 g bryndze
100 g masla

Pracovný postup

Na rozohriatom oleji krátko orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a stonku karfiolu.
Pridáme polovičku masla, nasekané ružičky karfiolu a všetko zalejeme teplým vývarom.
Necháme zovrieť a pridáme vývar z bobkového listu, koriandru a rasce ( ten si pripravíme v malom hrnčeku tak, že všetky bylinky zalejeme malým množstvom vody a cca 5 minút povaríme).
Za stáleho miešania pridáme do polievky mlieko a povaríme ešte asi 10 minút, pokiaľ je karfiol úplne mäkký.
Medzitým sa pustíme do prípravy krutónov. Toastový chlieb nakrájame na kocky cca 1x1 centimeter a dáme na plech. Pokvapkáme olejom, pridáme štipku soli a čierneho korenia, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov do zlato-hneda. Potom ich posypeme namrvenou bryndzou a pečieme ešte asi 2 minútky).
Polievku dobre rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme cez tenké sitko a dáme opäť variť.
Za stáleho miešania pridáme smotanu a nakoniec maslo, ktoré polievku krásne zjemní.
Na záver ešte nakrájame pór na tenké rezance a chvíľku orestujeme na masle (restujeme len chvíľočku, aby pór ostal pekne chrumkavý).
Polievku servírujeme s chrumkavým pórom a krutónmi.
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia