Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (107)

Zoraď podľa:

Hubová polievka s tekvicovým olejom
Lahodná hubová polievočka

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

šampiňóny (normálne aj portobello)
1 ČL masla
1 šalotka
2 strúčiky cesnaku
1,5 l vody
2 dcl červeného vína
špenát
struk mladého hrášku
3 PL tekvicového oleja

Pracovný postup

Polovičku šampiónov nakrájame na plátky a opečieme na masle, pokiaľ nezačnú púšťať vodu.
Pridáme najemno nakrájanú šalotku, cesnak, opražíme a zalejeme vodou.
Necháme chvíľu zredukovať, zľahka rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko.
Do takto pripraveného hubového základu polievky prilejeme trochu červeného vína a znovu redukujeme.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak a do zlatista opražíme.
Pridáme špenát a klobúčiky zo zvyšných hríbov.
Guľatú malú formičku dáme do hlbokého taniera, dáme do nej špenát, huby, sparený struk mladého hrášku, okolo nalejeme polievku a pokvapkáme tekvicovým olejom.
Dochutíme soľou a korením.
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia