Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (217)

Zoraď podľa:

Čokoládový cheesecake
Niečo pre "čokoholikov" :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

100 g masla
2 balíčky svetlých Bebe keksov
250 g Mascarpone
250 g krémového syra Philadelphie
2 dl smotany na šľahanie
25 dkg čokolády (100g 70%, zvyšok klasickej horkej)
20 dkg cukru
3 vajíčka

Pracovný postup

Rúru si vyhrejeme na 120°C.
Keksíky rozmrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a prstami rozpracujeme.
Masu natlačíme do 25 cm formy a dáme piecť na 7 minút.
Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vajíčka a cukor mixérom poriadne vymiešame.
V ďalšej miske si vymiešame mascarpone s philadelphiou a po lyžičke pridávame k vyšľahaným vajíčkam a zmiešavame.
Nakoniec k mase metličkou primiešame aj rozpustenú čokoládu.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a primiešame k zmesi.
Celú hmotu nalejeme na keksíkový korpus, povrch uhladíme a dáme piecť na 40-45 minút pri 140°C.
Na spodok rúry uložíme hlbší plech naplnený do polovice horúcou vodou. Po upečení necháme vychladnúť a uložíme do chladničky, najlepšie cez noc
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia