Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (184)

Zoraď podľa:

Dubákovo - špenátový quiche s kozím syrom
Slaný francúzsky koláč

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Na cesto:

300 g hladkej múky
200 g masla
1 a ½ vajca
soľ

Na plnku:

1 créme fraiche
1 kyslá smotana
jarná cibuľka
pažítka
parmezán
pecorino
hríby
špenát
kozí syr (feta)

Pracovný postup

Za pomoci kuchynského robota vymiešame múku, maslo, vajcia a soľ na hladké cesto (cesto nemiesime príliš dlho, aby nebolo tvrdé).
Takto pripravené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na hodinu odpočinúť.
Rúru predhrejeme na 190°C a medzitým sa pustíme do plnky. Créme fraiche rozmiešame s kyslou smotanou, jarnou cibuľkou, pažítkou, nastrúhaným parmezánom a syrom pecorino.
Pridáme orestované hríby, čerstvé lístky špenátu a dobre premiešame.
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na kruh a vložíme do vymastenej formy na koláč, dno popicháme vidličkou a dáme do rúry predpiecť na 10 minút.
Cesto vyberieme, nalejeme do ňho pripravenú plnku, posypeme pecorinom, čerstvým kozím syrom a dáme dopiecť asi na 35 minút (quiche je upečený, keď nie je plnka tekutá, no nepečieme príliš dlho, aby sme nestratili jeho úžasnú šťavnatosť).
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia