Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (59)

Zoraď podľa:

Šalát z artičokov, čakanky, batátov
Ľahký, chutný a sýty šalátik

Aj zo šalátu sa dá fantasticky najesť! ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

200 g celých sterilizovaných artičokov
soľ
100 g čakanky
100 g červenej čakanky – radicchio
listy červenej repy
valeriánka -poľniček
120 g batátov (sladkých zemiakov)
100 g veľkých krúpov
50 ml extra panenského olivového oleja
šťava z jedného citróna
soľ
10 g krupicového cukru

Pracovný postup

Čakanku naložíme do hrubozrnnej soli, aby sme zrazili jej horkastú chuť (najlepšie deň vopred).
Hrubozrnnú soľ nasypeme do pekáčika a do nej pozapichujeme konce čakanky, prikryjeme fóliou a vložíme do chladničky.
Artičoky scedíme, osušíme, rozkrojíme na polovice a na suchej panvici opečieme dozlatista.
Očistené batáty nakrájame na kocky veľké cca 2x2cm a opečieme na rozpálenej panvici dozlatista. Dopečieme v rúre.
Prepláchnuté krúpy uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody do mäkka, prepláchneme vodou a necháme odtiecť.
Šaláty a čakanku natrháme na kúsky. V miske metličkou vymiešame olej, soľ, cukor a citrónovú šťavu na emulziu. Pred servírovaním emulziou šalát dochutíme.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia