Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (184)

Zoraď podľa:

Kuskus s cícerom, baklažánom a dresingom
Kuskus treba vedieť správne pripraviť! A my máme skvelý recept!

Tip: Takto pripravený kuskus so zeleninou môžeme servírovať aj ako prílohu k mäsu

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 - 3 osoby

Na kuskus:

150 g kuskusu
250 -300 ml zeleninového vývaru
kurkuma
soľ
olivový olej extra panenský
30 g masla
100 g uvareného cíceru

Na zeleninu:

200 g baklažánu
300 g červenej papriky
300 g žltej papriky
jarná cibuľka

Na emulziu:

50 ml olivového oleja extra panenského
30 ml vínneho octu
10 g trstinového cukru
soľ
40 g lúpaných pistácii
40 g ďaltí
čerstvá mäta
čerstvý koriander

Pracovný postup

Olivový olej vymiešame s vinným octom, cukrom a soľou na konzistenciu emulzie,
Pridáme nahrubo nakrájané lúpané pistácie, nakrájané ďatle, koriander a mätu.
Takto pripravený dresing odložíme bokom a zatiaľ sa pustíme do prípravy zeleniny.
Papriky umyjeme, prekrojíme a odstránime semená a vnútorné žilky. Potom nakrájame na väčšie kusy.
Umyté baklažány nakrájame na plátky cca 7 mm hrubé.
Jarnú cibuľku umyjeme a použijeme len spodnú časť , ktorú pozdĺžne prekrojíme.
Všetku zeleninu postupne ugrilujeme na suchej panvici bez oleja do tmava. Papriky potom dopečieme v rúre na 150 °C asi 4 minúty.
Zeleninový vývar spoločne s olivovým olejom a kurkumou privedieme k varu, vmiešame kuskus, prikryjeme pokrievkou a necháme 15 minút spariť.
Kuskus odkryjeme a vidličkou dôkladne rozmiešame , aby sa nezlepil. Pred servírovaním couscous zmiešame s teplým cícerom a nakoniec vmiešame maslo.
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia