Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (42)

Zoraď podľa:

Malajské hovädzie mäso
Skvelý tip na jedlo.

Nie je síce pre začínajúcich kuchárov, ale....

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 kg zadného hovädzieho mäsa
2 strúčiky cesnaku
2 cibule
1 ČL strúhanej citrónovej kôry
1 ČL kurkumy
2 PL oleja
1 ČL strúhaného muškátového orieška
1 dl vývaru
cibuľa
celé čierne korenie
1 PL tamarindovej šťavy (môžeme použiť aj citrónovú)
4 dcl kokosového mlieka
soľ
maslo
badyán
koriander
1 PL feniklu
kmín
škorica
1 ČL kayenského korenia
1 ČL zázvoru
6 klinčekov

Pracovný postup

V mixéri spracujeme koriander, fenikel, kmín, škoricu, klinčeky, badyán, čierne korenie, kurkumu, muškátový oriešok a kayenské korenie s troškou vody na hustú pastu.
Mäso nakrájame na kocky, zmiešame s pastou a necháme marínovať (najlepšie cez noc).
Na panvici do zlatista opražíme na jemno nasekanú cibuľu, cesnak a zázvor.
Pridáme mäso,sprudka osmažíme, zalejeme kokosovým mliekom, pridáme citrónovú kôru a za občasného miešania dusíme do mäkka.
Nakoniec ochutíme tamarindovou (citrónovou) šťavou a osolíme.
Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia