Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (52)

Zoraď podľa:

Plátky bravčovej dusenej šunky s cibuľovou marmeládou a ananásovým čatní
Lahodná domáca šunka

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 kg bravčovej kotlety
850 g cibule
0,5 l čierneho piva
soľ
korenie
nové korenie
180 g medu
klinčeky
bobkový list
ananás
4 strúčiky cesnaku
rozmarín
50 g masla
1,5 dcl červeného vína
cukor
balsamicový ocot
chilli
zázvor
20 ml vínneho octa

Pracovný postup

Mäso umyjeme a odblaníme.
Osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji sprudka osmažíme zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo.
Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, zalejeme čiernym pivom, pridáme bobkový list, nové korenie a prikryté dusíme cca 10 minút.
Šunku vyberieme, spolu s výpekom preložíme do vákuového sáčku a vložíme do konvektomatu (alebo na miesto, kde se udrží stála teplota) na 60°C na vodnú paru na 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme cibuľovú marmeládu. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Speníme na masle, pridáme med, balsamico, podlejeme červeným vínom a necháme zredukovať, kým zmes nezhustne.
Na druhej panvici speníme cibuľku, pridáme ananás, rozmarín a najemno nakrájaný cesnak a chvíľu spoločne zarestujeme.
Pridáme nastrúhaný zázvor, chilli, vínny ocot a lyžičku medu, povaríme a necháme vychladnúť.
Po hodine vyberieme šunku z vákua, napicháme do nej klinčeky, prelejeme medom a necháme spruda zapiecť pri teplote 180 stupňov do zlatova.
Podávame s cibuľovou marmeládou a ananásovým čatní.
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia