Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (29)

Zoraď podľa:

Pavlovej torta
Túto tortu skrátka musíte vyskúšať!

Zvýšili vám bielka? Vyskúšajte recept na jedinečnú nadýchanú tortu, ktorej ani baletky neodolaju !

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

6 bielkov
štipka soli
300 g práškového cukru
2 PL kakaa
2 PL balsamica
50 g čokolády (70%)
1000 ml smotany na šľahanie 33%
1 kg lesného ovocia

Pracovný postup

Rúru predhrejeme na 180°C,
Za pomoci kuchynského robota vyšľaháme bielka so soľou na tuhý sneh.
Keď je sneh tuhý, pomaly primiešavame práškový cukor a šľaháme kým nevznikne celistvá, lesklá, hustá masa.
Do takto pripravenej masy zľahka vmiešame kakao a balsamico.
Dva plechy vystelieme papierom na pečenie,
Na každý z nich rozdelíme sneh na dve kôpky a "rozotrieme" na kruh.
Plechy vložíme do rúry, teplotu znížime na 120°C a pečieme 1h15min (trúbu počas pečenia neotvárame).
Keď sú korpusy upečené, trúbu mierne pootvoríme a necháme ich v nej vychladnúť.
Medzitým si pripravíme šľahačku, ktorú pomocou robota vyšľaháme do tuha, nachystáme si čerstvé ovocie (jahody, maliny, černice...) a čokoládu, ktorú nasekáme na hrubo.
A pustíme sa do vrstvenia. Na servírovací tanier položíme prvý korpus, dáme časť šľahačky, ovocia, čokolády a všetko zakvapneme baslamicom. Postup opakujeme.
Na vrch dáme šľahačku, ovocie a posypeme opäť hoblinkami čokolády.
A ak ho vydržíme nezjesť, necháme ho odležať v chladničke minimálne 6 hodín :)
Zdroj: varenýpečeny.sk shutterstock
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia