Zabudol som hesloRegistrácia

Ovocné (90)

Zoraď podľa:

Hruška na víne
Tomu sa hovorí maškrta pre dospelých ;)

Takto to dopadne keď skončí hruška vo víne :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 celé hrušky
6 klinčekov
2 celé badiány
1 celá škorica
hnedý cukor
1/2 l červeného vína
5 žĺtkov
150ml mlieka
150ml smotany na šľahanie
vanilkový struk
limetka
pomaranč
physallis
ananás

Pracovný postup

Hrušky ošúpeme a ponoríme ich na chvíľku do studenej vody (zabránime tomu, aby začali hnednúť).
Na rozohriatej panvici necháme skaramelizovať cukor, zalejeme ho vínom, pridáme klinčeky, badián a škoricu.
Zmes privedieme k varu a vložíme ošúpané hrušky a varíme cca 35 minút (doba varenia záleží od veľkosti hrušiek).
Smotanu zmiešame s mliekom, pridáme hnedý cukor, vylúpneme semienka z vanilkového struku a privedieme skoro k varu.
Na pare vyšľaháme žĺtka do peny a za stáleho miešania vlejeme časť mlieka a dobre premiešame. Túto masu vlejeme do ostávajúceho mlieka. Dáme na sporák a miešame do zhustnutia.
Ešte do teplého pudingu vmiešame 6 naboptnaných plátkov želatíny, vlejeme do formičky a necháme stuhnúť.
Na panvici ogrilujeme ananás. Víno, v ktorom sme varili hrušku zredukujeme na hustotu sirupu a polejeme ním tanier na dekoráciu.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia