Zabudol som hesloRegistrácia

Cestoviny (48)

Zoraď podľa:

Plnené ravioli v rajčinovo-zelerovej omáčke
Na čo kupované? Urobte si čerstvé!

Čo dnes na večeru? Čo tak fantastické domáce ravioli? Mňam!

Tip: Plnku môžeme obmieňať podľa fantázie alebo podľa toho, "čo chladnička dá". Fantázií sa medze nekladú :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

Na cesto:

2 vajíčka
1 žĺtok
200 g hladkej múky
soľ

Na plnku:

žampióny
šalotka
cesnak
syr Lučina
pažitka
soľ

Na omáčku:

1 šalotka
1 repíkatý zeler
150 g čerstvých paradajok
150 g sušených paradajok
2-3 strúčiky cesnaku
čili papričky
biele víno
soľ
korenie
1 PL cukru
parmezán

Pracovný postup

Za pomoci kuchynského robota vymiesime z vajec, žĺtka, múky a soli hladké, vláčne cesto.
Takto pripravené cesto necháme odpočinúť v chladničke aspoň pol hodinu.
Medzitým si pripravíme plnku: Nadrobno nasekané šampiňóny orestujeme na šalotke a cesnaku. Necháme vychladnúť a precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili tekutín. Primiešame do toho syr Lučina, nadrobno nasekanú pažítku, soľ a korenie.
Odpočinuté cesto rozdellíme na dve časti a každú vyvaľkáme na čo najtenší plát (cca 1mm). Na jeden plát robíme malé kôpky, nezabúdame na medzeri a spoje potrieme vodou - na zlepenie.
Na takto pripravené cesto položíme vrchný plát, mezdi plnkou postláčame a povykrajujeme raviolli.
Prstom ešte na koncom pozatláčame a necháme chvíľku bokom "preschnúť".
Do veľkého hrnca dáme variť vodu so soľou a kým zorie, pripravíme omáčku.
Na šalotke opečieme rapíkatý zeler, rajčiny zbavené šupky nakrájané na malé kocky, sušené rajčiny, cesnak a trošku čili papričky.
Sprudka opečieme a podlejeme bielym vínom. Dochutíme soľou, korením a cukrom.
Raviolli dáme do vriacej osolenej vody a varíme cca 8 minút. Ešte teplé vhodíme do omáčky a premiešame.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia