Zabudol som hesloRegistrácia

Divina (8)

Zoraď podľa:

Zajac na víne s maslovými haluškami
Úžasný sviatočný obed

Skvelý tip na nedeľný obed

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 divý zajac
4 mrkvy
4 petržleny
2 dl červeného vína
neochutené nátierkové maslo
1ks petržlen
1 väčšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
tymián
rozmarín
soľ
korenie
500 g múka
1 vajce
voda
olivový olej

Pracovný postup

Zajaca umyjeme, odblaníme a naporcujeme. Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme,
Mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame.
Do jenskej sklenenej misy nalejeme olej a vložíme nasekanú mrkvu, petržlen, cibuľu, cesnak, tymián a rozmarín.
Na vrch položíme kúsky mäsa, podlejeme vínom a prikryté pečieme asi 45 minút pri teplote 180 stupňov.
Mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme s nátierkovým maslom na omáčku.
Cesto na halušky pripravíme z múky, vody, vajec a soli a uvaríme vo vriacej osolenej vode.
Podávame k mäsku a omáčke.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia