Zabudol som hesloRegistrácia

Pred výplatou (73)

Zoraď podľa:

Jedinečný cibuľový prívarok
Vyskúšajte klasiku trošku inak

Tip: Cibuľová omáčka je skvelá s grilovaným párkom či klobáskou

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1-2 väčšie zemiaky v šupe
500 g cibule
bobkový list
120 g údenej slaniny
2 PL trstinového cukru
morská soľ
100 ml octu
maslo
rasca
120 ml smotany na šľahanie 33%

Pracovný postup

Zemiaky dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme. Upečieme v rúre pri 210°C asi 1 hodinu a dužinu ešte za tepla vydlabeme.
Rozmixujeme s troškou smotany do hladka a odložíme bokom ( neskôr použijeme na zahustenie prívarku).
Bielu cibuľu očistíme, nakrájame na rezančeky a orestujeme na masle s na kocky nakrájanou slaninkou a rascou.
Pridáme hnedý cukor, soľ, zastrekneme vinným octom a necháme zredukovať na polovicu.
Nakoniec zahustíme pripraveným pyré z pečených zemiakov a povaríme na požadovanú konzistenciu.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia