Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Tajomstvo fary
ľahká orechová torta bez múky

Lahodná tortička , ktorá vás prekvapí svojou dokonalou kombináciou chutí.

Tip: Použite tortovú formu okrúhlu priemerom 23 cm.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8-12 ks

Cesto
150 g práškového cukru
150 g mletých orechov
5 vajíčok
2 ČL kakaa
Kôra z 1 limetky alebo citróna

Plnka
1 kyslá smotana
1 vanilkový cukor
200 g nasekaných vlašských orechov
5 PL malinového džemu

Zdobenie
1 smotana na šľahanie
100 g čokoládových hoblín

Pracovný postup

Krok 1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Krok 2
V druhej miske vymiešame elektrickým šľahačom práškový cukor a žĺtky do peny. Miešame asi 10 minút.
Krok 3
Do žĺtkovej hmoty pridáme pomleté orechy, kakao a nastrúhanú kôru z limetky.
Krok 4
Varechou poriadne premiešame. Cesto bude trochu tuhšie
Krok 5
Do cesta pridáme sneh a opatrne varechou vmiešame.
Krok 6
Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Cesto pri pečení pekne narastie, ale pri chladnutí klesne .
Krok 7
Medzitým si pripravíme plnku. Vymiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a posekanými orechmi.
Krok 8
Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu.
Krok 9
Korpus potrieme malinovým džemom a opäť vrátime do tortovej formy.
Krok 10
Smotanovo – orechovú plnku navrstvíme na spodný malinový korpus.
Krok 11
Prikryjeme vrchnou časťou korpusu a necháme v chladničke stuhnúť.
Krok 12
Tortu pred podávaním natrieme šľahačkou a posypeme čokoládovými hoblinami.
Zdroj: Napečené s láskou, Adriana Poláková,publikováné so súhlasom vydavateľa
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia