Zabudol som hesloRegistrácia

Pred výplatou (72)

Zoraď podľa:

Zapečené zemiaky
Jedlo za pár centov pred výplatou.

Lacno a chutne? Aj to sa dá!

Tip: Zapečené zemiačky môžeme servírovať k minútkam, k zeleninovým šalátom alebo samotné s kefírom

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

5 ks stredne veľkých zemiakov
bravčová masť
100 g bryndze
50 g kyslej smotany
3 strúčiky cesnaku
pažítka alebo jarná nasekaná cibuľka
150 g domácej slaniny
mletá rasca na posypanie zemiakov
sladká paprika
soľ a korenie

Pracovný postup

Celý zemiak v šupke umyjeme, osolíme, okoreníme a s malým množstvom bravčovej masti zabalíme do alobalu.
Takto nachystané zemiaky pečieme v rúre na 180°C cca. 45 minút.
Upečené zemiaky rozkrojíme pozdĺž, vydlabeme vnútro a šupky dáme ešte na chvíľku do rúry, aby boli chrumkavé.
Nadrobno nakrájanú slaninku opečieme na panvici.
V miske vymiešame kyslú smotanu s bryndzou, pridáme mletú papriku, korenie, nasekanú pažítku, cesnak a ešte raz dobre premiešame.
Opečené zemiakové šupky naplníme bryndzovou zmesou, posypeme opečenou slaninou a nasekanou pažítkou.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia