Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (167)

Zoraď podľa:

Žemľovka s vanilkovým šódó
Plná tvarohovo-jablkovej chuti, ktorú si zamilujú aj deti.

Plná jablkovej chuti, ktorú si zamilujú aj deti.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

8 rožkov
1 l mlieka
12 vajec (6 na žemľovku a 6 na sneh a šodó)
cukor
škorica
vanilka
250 ml smotany
citrón
6 jabĺk
125 g masla
500 g tvarohu

Pracovný postup

Rožky nakrájame na kolieska a dobre ich namočíme v zmesi rozšľahaných 6 vajec, mlieka a cukru.
Plech vymastíme a dno "vystelieme" polovicu namočených rožkov.
Tvaroh vymiešame s vanilkovým strukom a 4 lyžicami cukru.
Jablká nastrúhame a zmiešame so škoricou, cukrom a citrónovou šťavou.
A pustíme sa do vrstvenia. Na rožky dáme tvarohovú vrstvu, potom vrstvu jabĺčok a zakončíme opäť vrstvou rožkov.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca asi 45-60 minút pri 180°C.
Medzitým si pripravíme sneh a krém. Bielka vymiešame s 2 PL cukru na tuhý sneh.
Takto pripravený sneh natrieme pred dopečením na žemľovku a dopečieme do zlatista.
Vanilkové šódó si pripravíme tak, že nad parou vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista a postupne pridávame 250 ml smotany v ktorej sme vyvarili vanilkový lusk.
Zdroj: varenypečeny.sk foto shutterstock
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia