Zabudol som hesloRegistrácia

Sezónne (160)

Zoraď podľa:

Tekvicové kari
Nie je kari ako kari :)

Kari z tekvice? Rozhodne áno!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

600 g dužiny z tekvice - mix hokkaido a tekvica muškátová
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
olej
čili podľa chuti
čerstvý strúhaný zázvor
500 ml kokosového mlieka
2 PL kari
soľ
50 g kryštálového cukru
100 g čerstvého ananásu
200 g kyslej smotany
200 ml zeleninového vývaru
1 ks celej škorice
10 g čerstvého koriandru
šťava z jedného pomaranča
šťava z jedného citróna
med

Pracovný postup

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Tekvicu ošúpeme a pokrájame na väčšie kúsky.
Cibuľu spolu s cesnakom osmažíme v hlbokej panvici do sklovita.
Pridáme nakrájanú čili papriku, cukor a vytvoríme svetlý karamel. Zalejeme vývarom a kokosovým mliekom a chvíľku povaríme.
Pridame tekvicu, kari, škoricu, zázvor, soľ, kyslú smotanu a šťavu z pomaranča a varíme do polomäkka.
Polomäkkú tekvicu spolu s celou škoricou vyberieme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém,
Tekvicu vrátime naspäť do omáčky, pridáme kúsky ananásu a všetko ešte raz prevaríme.
Ragú ešte dochutíme soľou, poprípade cukrom, citrónom a medom a servírujeme z čerstvým koriandrom.
Podávame s ryžou, zemiakmi alebo zemiakovým pyré.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia