Zabudol som hesloRegistrácia

Sezónne (164)

Zoraď podľa:

Tekvicový slaný koláčik
Neviete čo s tekvicou? Pripravte si quiche!

Tip: Podávame teplé alebo studené, quiche je vhodný aj k pečenému mäsu, rybe alebo ako vegetariánsky pokrm

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

lístkové cesto
celé a nasekané sušené tekvicové jadierka

Plnka:

2 PL olivový olej
1 ks šalotka
1 strúčik cesnaku
600 g Hokkaido tekvica
bylinky podľa chuti

Smotanová poleva na zapekanie:

100 g smotana na šľahanie 33%
180 g pochúťková smotana
3 vajcia
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL kari prášku

Pracovný postup

Cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke cca 0,5 až 1cm hrubý.
Formu na pečenie vyložíme cestom aj po stranách, prebytočné cesto odrežeme nožom. Cesto popicháme vidličkou a posypeme tekvicovými jadierkami.
Rúru predhrejeme na 220 °C a medzitým sa pustíme do plnky. Cbuľu a cesnak nakrájame nadrobno a zľahka spolu s nastrúhanou dužinou tekvice osmažíme na oleji (nie však príliš domäkka).
Pridáme bylinky osolíme a okoreníme.
Vo väčšej mise dobre rozmiešame smotanu na šľahanie, vajcia, smotanu, soľ, korenie a kari prášok.
Tekvicovú hmotu nalejeme na formu na cesto, zalejeme polevou a posypeme ešte posekanými tekvicovými jadierkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre 25 - 30 .
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia