Zabudol som hesloRegistrácia

Gril (49)

Zoraď podľa:

Grilovaný baklažán v marináde s hrozienkami a orieškami
Chystáte sa grilovať? Vymeňte mäso za baklažán!

Tip: Takto pripravený baklažán je najlepší na druhý deň, keď sa všetky chute spoja. Baklažán môžeme tak isto pred podávaním potrieť vrstvou mäkkého kozieho syra, pokvapkať medom a zvinúť do rolky

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


3 osoby

3 baklažány
1 PL olivového oleja
1 PL medu
2 PL citrónovej šťavy
1 PL balsamica
60 g hrozienok
2 klinčeky
½ ČL mletej škorice
soľ a korenie
mäkký kozí syr

Pracovný postup

Baklažán nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm a potrieme olivovým olejom
Sprudka opečieme na grile z oboch strán
Pustíme sa do marinády: Tú si pripravíme zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, balsamica, medu, škorice, hrozienok a drvených klinčekov
Dochutíme soľou, korením a dôkladne premiešame. Ugrilovaný baklažán dáme do sklenenej alebo kameninovej nádoby a zalejeme pripravenou marinádou
Niekoľkokrát ho otočíme , aby sa marináda dostala všade
Necháme dobre vychladnúť a potom znova otočíme
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia