Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Čokoládový muffin, teplá omáčka z lesného ovocia s vanilkovým luskom
od šéfkuchára Jána Dudu

Muffin to je vlastne mini-tortička, len nie je taká sladká. Deti ich milujú, dospelých tiež nikdy nesklamú. Môžeme ho ľahko zabaliť na piknik do prírody, alebo ako sladkú desiatu . Príprava muffinov je veľmi jednoduchá a ak si k nemu pripravíte teplú omáčku z lesného ovocia dodáte mu šmrnc.

Tip: Skratky v recepte - HR - hrnček, ČL - čajová lyžička, PL - polievková lyžička . Je dobré ak sa na váženie pri príprave dezertu používaju tie isté pomôcky. Redukovať = odpariť vodu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 ks

Čokoládový muffin:

200 g polohrubej múky
120 g cukru
1 ks vajíčko
200 g jogurtu
1 dcl oleja
200 ml mlieka
1 ks vanilkový cukor
1 ks prášok do pečiva
1 čl sóda bikarbóna
2 pl kakaa
na hrubo posekaná čokoláda

Omáčka z lesného ovocia:

200 g mrazené lesné ovocie
100 g kryštálového cukru
vanilkový lusk

Pracovný postup

Krok 1
Vo vhodnej mise zmiešame všetky suché suroviny, pridáme mlieko, olej,vajce a jogurt a spolu dobre premiešame.
Krok 2
Na záver pridáme na hrubo nalámanú čokoládu
Krok 3
Formu na muffiny vymastíme tukom a do 2/3 vlejeme pripravené cesto.
Krok 4
Pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 15 minút.
Krok 5
Omáčka z lesného ovocia : Na panvici rozpustíme cukor .
Krok 6
Pridáme ovocie a necháme vyredukovať na hustejšiu omáčku.
Krok 7
Stiahneme z ohňa, pridáme vanilkový lusk a necháme odstáť.
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia