Zabudol som hesloRegistrácia

Raňajky (150)

Zoraď podľa:

Slané lievance
Lievance na slano? Prečo nie?

Rýchly raňajkový recept.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

200 g pohánkovej múky
350 ml mlieka
15 g droždia
5 g kryštálového cukru
1 vajíčko
soľ
50 g masla (do cesta pridať rozpustené vlažné)
olej
zmes hríbov
petržlenová vňať
cibuľa

Pracovný postup

Z droždia, časti vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások, jemne ho zaprášime múkou a necháme vykysnúť
Huby zalejeme horúcou vodou , petržlenovú vňať nakrájame
Vo väčšej mise zmiešame zvyšené ingrediencie, vlejeme kvások a zarobíme jemné-vláčne cesto. Pridáme namočené huby a necháme ho nakysnúť aby zdvojnásobilo objem
Cesto nalievame na rozpálený olej a opekáme do zlatista. Podávame s čerstvými hubami zarestovanými na masle a najemno nasekanou hladkolistou petržlenovou vňaťou
Zdroj: redakcia varenypeceny.sl
FacebookTwitterPinterest

Viac raňajkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia