Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (42)

Zoraď podľa:

Butterschnitzel, zemiaková kaša, restovaná cibuľa
od šéfkuchára Jána Dudu

Butterschnitzel“ patrí ku klasike rakúskej kuchyne. Pripravuje sa z mletého mäsa a pridaním masla dosiahneme jeho jemnú chuť. V rakúskej kuchyni pri servírovaní nesmie chýbať restovaná cibuľa a pohár piva .

Tip: K mäsu sa hodí omáčka pripravená z výpeku . Postup nájdete vo video recepte . Na záver omáčku nezabudnite precediť .

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4-6

800 g mleté teľacie mäso
100 g pečivo
1,5 dcl mlieko
50 g maslo
3 ks vajce
muškátový orech
soľ
mleté čierne korenie
olej na potieranie

Zemiaková kaša:

600 g zemiakov
200 ml mlieko
50 g maslo
soľ

Restovaná cibuľa:

100 g cibuľa
50 g hladká múka
soľ
olej na vyprážanie

Pracovný postup

Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklopíme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom.
Osolíme, okoreníme a dobre spolu premiešame, dochutíme muškátovým orieškom a vytvarujeme hrubšie placky.
Pečieme na masle z každej strany.
V prípade, že by sme mali mäso surové v strede, dáme ho dopiecť do rúry.
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky zalejeme vodou osolíme a dáme variť.
Keď sú zemiaky uvarené zlejeme 2/3 vody a pučiarom, alebo metličkou rozpučíme.
V hrnčeku si zahrejeme mlieko s maslom a postupne a za stáleho miešania prilievame do zemiakov.
Očistenú cibuľu si nakrájame na hrubšie kolieska obalíme múkou a dobre premiešame, aby nám múka pokryla celú časť cibule.
Vkladáme do rozpáleného oleja. Krátko opekáme.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia