Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (155)

Zoraď podľa:

Palacinkové batôžky plnené baby špenátom a feta syrom
pripravil šéfkuchár Ján Duda

Ak hladáte niečo výnimočné pri príprave slávnostného menu tieto batôžky vás určite nesklamú.

Tip: Palacinky pripravte čo najtenšie, aby sa dali ľahko formovať batôžky. Pažítku nechajte počas prípravy vyloženú aby trochu obschla a bolo možné ju použiť na previazanie. Vyberte tie najdlhšie pásiky.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 ks

Palacinkové cesto

200 g hladká múka
2 ks vajce
200 ml mlieko
soľ
olej na potieranie

Náplň:

10 g cesnak
50 g baby špenát
50 g feta syr
soľ
mleté farebné korenie

pažítka na zviazanie

Pracovný postup

Všetky suroviny na palacinkové cesto vložíme do vhodnej nádoby a spolu dobre premiešame, aby nám v cestíčku nezostali hrudky.V prípade že robíme palacinky na slano, pridáme viac soli.
Necháme odpočinúť približne 10 minút.
Rozpálenú panvicu vytrieme olejom a vlejeme naň za naberačku cesta, keď nám začne cesto „schnúť, otočíme na druhú stranu.
Takto pripravíme 12 kusov palaciniek.
Na oleji orestujeme na jemno nasekaný cesnak do zlatista, pridáme lístky špenátu a zároveň aj syr, nakoľko špenát sa začne „strácať“
Stiahneme z ohňa dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť.
Na pripravené palacinky uložíme do stredu plnku, zložíme do tvaru batôžka a vrch stiahneme pažítkou. Takto nám vznikne batôžtek. Dekorujeme lístkami špenátu (použitými surovinami).
Zdroj: varenypeceny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia