Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (224)

Zoraď podľa:

Cestovinový šalát s restovanou zeleninou a tofu syrom
rýchla a ľahká večera od šéfkuchára Jána Dudu

Cestoviny sú veľmi obľúbené najmä v talianskej kuchyni. Postupne sa prepracovali aj do našich jedálničkov - nielen ako príloha. Ak si ich pripravíte so zeleninou a ozdobíte čerstvou petržlenovou vňaťou a mrkvovými hoblinami získate ľahke, chutné a oku lahodiace jedlo.

Tip: Šéfkuchár Ján Duda odporúča :"Každá zelenina potrebuje iný čas na restovanie preto ju opekáme postupne, aby nám nevzniklo „ lečo „ Začíname paprikou . Môžeme pridať pár kvapiek olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti. Orestovanú papriku preložíme do misky. Orestujeme cibuľu s tekvicou( cuketou) a preložíme k paprike. Na záver orestujeme paradajky – tie samostatne, lebo obsahujú najviac vody. "

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

500 g cestovín
Voda
3 dcl olivový olej
200 g údený tofu syr
100 g cukety alebo tekvice
100 g paprika červená,
100 g paprika Zelená
100 g paprika žltá
100 g cherry paradajky
1 mrkva ,petržlenová vňať
Soľ, farebné korenie

Pracovný postup

Cestoviny varíme v osolenej vode s pár kvapkami olivového oleja.
Medzitým si pripravíme zeleninu. Nakrájame na hrubšie kúsky papriku, cibuľu, tekvicu a cherry paradajky .
Cestoviny uvarené na skus „ al dente „ scedíme.
Nakrájame tofu syr .
Na suchej panvici opekamé zeleninu
Cestoviny primiešame k orestovanej zelenine.Pridáme nakrájaný tofu syr .
Dôkladne premiešame. Dochutíme soľou, korením a podľa potreby pridáme olivový olej.
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia