Zabudol som hesloRegistrácia

Ovocné (92)

Zoraď podľa:

Jahodová dreň s bielym jogurtom
Urobte si leto...kedykoľvek!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g čerstvých jahôd
250 ml minerálnej vody
olej na fritovanie
čerstvý rozmarín
čerstvý tymián
2 PL kryštáľového cukru
1 ks limetka
čili korenie podľa potreby
50 ml bieleho jogurtu
30 ml smotany na šľahanie
1 ČL cukru
kôra z limetky

Pracovný postup

V mierne horúcom oleji (cca 100 az 130°C) vypražíme dochrumkava rozmarín aj tymián spolu so stopkou
80 g jahôd pokrájame na malé kocky. Zvyšné jahody rozmixujeme s minerálnou vodou
Opražené lístočky byliniek oberieme a pridáme spolu s cukrom k rozmixovaným jahodám a ešte raz do hladka rozmixujeme
Dochutíme limetkovou šťavou a chili, môžeme doliať trochu sektu, aby sa gaspacho krásne napenilo
Jogurt, šľahačku, cukor a limetkovú šťavu vymiešame na hladký krém
Pokrájané jahody naložíme na dno pohára a prekryjeme jogurtom. Podávame ku Gaspachu
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia