Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (53)

Zoraď podľa:

Šalát so zapečeným kozím syrom, „Prosciuto Crudo“, orechami a figami
Nepatríte k milovníkom šalátov? Tento si zamilujete!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

150 g rukoly
100 g rímskeho šalátu
100 g baby špenátu
100 g mladých cviklových listov
100 g polničku „Valerian“
500 g čerstvých fíg
600 g kozieho syra
mäta
čerstvá bazalka
soľ
korenie
0,1 l olivového extra panenského oleja
100 g Prosciuto Crudo
50 g očistených vlašských orechov
200 g citrónov
0,1 l octu balsamico

Redukcia z červeného vína

300 g trstinového cukru
1 l červeného vína
3 ks badiánu
2 ks celej škorice

Pracovný postup

Na rozhorúčenú panvicu dáme trstinový cukor a necháme ho skaramelizovať. Zalejeme červeným vínom, pridáme škoricu, badián a zredukujeme na hustejšiu omáčku
Pridáme na mesiačiky nakrájané figy a krátko povaríme
Hrubší plátok kozieho syra obalíme v plátkoch Prosiutta Cruda“ s petržlenovým listom a zapečieme
Listy šalátu umyjeme, natrháme na menšie kúsky. Šalát ochutíme soľou, korením, citrónovým dresingom spolu s nasekanou bazalkou a mätou a pridáme vlašské orechy.
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia