Zabudol som hesloRegistrácia

Predjedlá (104)

Zoraď podľa:

Varená „ pasta“ rolka plnená listovým špenátom, mozzarelou a sušenými paradajkami
Výborná teplá aj studená

Tip: Ak potrebujete roládu ohriať,dajte ju do mikroténového vrecka s trochou vody, vrecko hermeticky uzavrite a dajte do mikrovlnnej rúry na 1- 2 minúty

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

300 g polohrubej múky (ideálna je Semolinová múka)
100 g krupicovej múky
100 g listového špenátu
50 g sušených paradajok
100 g mozarelly
200 g paradajok
šalotka
50 g paradajkového pretlaku
100 g rukoly
50 g vlašských orechov
3 vajcia
olivový olej
bazalka aceto balsamico citrónová šťava
soľ a čerstvo mleté korenie

Pracovný postup

Polohrubú múku, krupicu, žĺtka a olivový olej dáme s troškou vlažnej vody do kuchynského robota a na najpomalšom stupni miesime, až kým sa cesto úplne neoddeľuje od misky
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke „odpočívať“ minimálne hodinu
Kým cesto oddychuje, pripravíme si plnku. Špenát nakrájame nadrobno a zmiešame s nastrúhanou mozarellou a sušenými paradajkami
Pridáme bazalku, kvapku Aceta Balzamica, olivový olej a osolíme (plnku tepelne neupravujeme)
Cesto vyvaľkáme na 2 – 3 mm hrúbky, potrieme vajíčkom a plnku naň rovnomerne rozložíme
Zrolujeme, zabalíme do čistej utierky, stiahneme špagátom a varíme v osolenej vode na miernom ohni približne 30 minút
Roládu podávame nakrájanú na 1cm hrubé plátky na pyré z čerstvých paradajok a s marinovanou rukolou a s vlašskými orechmi
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia