Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Kuracie mäso s pšenom a mangovou salsou
Už ste skúšali variť s pšenom? S chuťou do toho!

Chutný obed či ľahká večera? Toto zvládnete ľavou zadnou!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

2 nakrájané mangá
¼ čerstvého ananásu poprípade z konzervy (1 malá plechovka)
1 paradajka
1 limetka
1 malá čerstvá čili paprička, jemne nakrájaná
10 lístkov koriandru
1 lyžica medu
1 pohár pšena
2½ pohára vody
2 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 ČL nastrúhaného zázvoru
4 lístky tymianu
¼ pohára pomarančového džúsu alebo šťavy
6 kúskov kuracieho mäsa bez kosti
2 pol lyžice oleja
soľ, korenie podľa potreby

Pracovný postup

Na začiatok sa pustíme do prípravy salsy: Za pomoci mixéru dohladka rozmixujeme mango, ananás, paradajku, šťavu z limetky, čili papričky, koriander, med a soľ a odložíme do chladničky
V malom hrnci privedieme osolenú vodu a pšeno do varu, prikryjeme a varíme na miernom ohni, dokiaľ sa všetka voda absorbuje
Na panvici orestujeme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané kuracie mäso, zázvor, tymian a korenie
Nakoniec pridáme pomarančový džús, soľ a podusíme cca 5 minút
Pripravenú zmes zmiešame so pšenom a podávame s mangovou salsou
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia