Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (188)

Zoraď podľa:

Koláč šéfkuchára
Náročnejší recept z Telerána.

Mňamka, po ktorej si oblížete prsty.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

8 vajíčok
40 g repkového oleja
210 g trstinového cukru
200 g ryžovej vanilkovej bielej čokolády
120 g ghee
200 g mandľovej múky
50 g sušených brusníc
1/2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
2 PL karobu
štipka soli

Pracovný postup

Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka. Bielka spolu so štipkou soli vyšľaháme metličkovým mixérom na tuhý sneh. V kastróliku na slabom stupni rozpustíme čokoládu, ghee a repkový olej.
Do rozpustenej zmesi pridáme karob a premiešame. Žĺtka a trstinový cukor vyšľaháme metličkovým mixérom na penu. Pridáme rozpustenú čokoládu a mandľovú múku.
Dosypeme brusnice a metličkovým mixérom premixujeme. Postupne zľahka primiešame sneh a prášok do pečiva.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a zacvakneme ho tak, že vytŕčať bude von, nie po bokoch. Boky formy vymastíme repkovým olejom a jemne vysypeme trstinovým cukrom.
Zmes vylejeme do pripravenej formy a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180° na hornej mriežke 50 minút na programe horný a dolný ohrev.
Upečenú tortu potrieme domácim višňovým džemom a posypeme postrúhanou čokoládou.
POZOR! Krájame až vychladnuté.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.