Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (269)

Zoraď podľa:

Rizoto s chrumkavou zeleninou a červenou šošovicou
Varili sme v teleránovej kuchyni.

Slovenská klasika na zdravý spôsob so zvyškov.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

ryža
koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler)
cuketa
červená šošovica
cesnak
olej
tekvicový olej
kurkuma
soľ

Pracovný postup

Ryžu opražíme na oleji do zlatista. Podlejeme vodou tak, aby bola voda kúsok nad ňou. Necháme ju variť pod pokrievkou. Postupne dolievame vodu, kým nie je ryža uvarená do mäkka.
Kým sa ryža varí, pripravíme si zeleninu. Na oleji si opražíme cesnak a pridáme na drobno nakrájanú koreňovú zeleninu. Necháme dusiť zhruba 15 minút po pokrievkou.
Ak máte, pridajte na drobno nakrájanú cuketu a poduste ešte 15 minút.
Medzitým si uvaríme červenú šošovicu. Tú len zalejem vodou a necháme variť domäkka pod pokrievkou. Keď je uvarená, zlejeme vodu a pridáme k ryži.
Keď je zelenina chrumkavá, pridáme ju k ryži a šošovici. Môžeme dochutiť štipkou soli, kurkumou a tekvicovým olejom.
Zdroj: Teleráno, ilufoto: anonimka2009/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.