Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (269)

Zoraď podľa:

Tekvicovo-paradajková omáčka na cestoviny
V Teleráne varila Jana Šimkovičová.

Jednoduchý recept, rýchla príprava.

Tip: Môžete ju sterilizovať a mať tak domácu omáčku na cestoviny bez cukru a zbytočne pridaných látok, kedykoľvek dostanete na ňu chuť.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

20 g prepusteného masla ghee
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
300 g obyčajnej žltozelenej tekvice
5 paradajky
soľ
bazalka
oregano
petržlenová vňať
kurkuma

Pracovný postup

Na prepustenom masle ghee opražíme na drobno nasekanú cibuľu a cesnak. Keď sú osmažené dozlatista pridáme na drobnejšie kúsky nakrájanú tekvicu, ktorú sme predtým ošúpali a vnútro vydlabali. Tekvicu podusíme, kým nie je mäkká.
Kým sa tekvica dusí, pripravíme si paradajky. Necháme zovrieť vodu, keď už vrie, vložíme paradajky do vody. Keď pukne šupka, vyberieme ich, ošúpeme a nakrájané pridáme k tekvici.
Zmes už nemusíme variť, stačí ju premiešať. Následne ju osolíme podľa potreby, pridáme štipku kurkumy a nasekanú bazalku. Zamiešame a rozmixujeme na hľadku omáčku.
Cestoviny si zvolíme podľa chuti. Na vrch sa skvelo hodí nastrúhaný parmezán.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: cvicte.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.