Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (190)

Zoraď podľa:

Zapečené ovocie
V rúre môže skončiť všetko ovocie, čo vám dá chladnička

Sezónna pochúťka.

Tip: Ak chcete, upečené ovocie môže po vybratí z rúry posypať ešte citrónovou kôrou a dať aj čerstvú mätu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

2 odkvôstkované nakrájané jablká
2 nakrájané hrušky
200 g rozpolených jahôd
100 g ríbezlí
70 g namletých vlašských orechov
40 g masla
20 g trstinového cukru
škorica
javorový sirup
citrónová a limetová kôra a šťava
50 g hrudkového tvarohu
čerstvá mäta

Pracovný postup

Nakrájané jablká a hrušky zľahka orestujeme na panvici s roztopeným maslo. Posypeme škoricou podľa chuti a polejeme vytlačenou polovico šťavy z limety a citróna.
Tesne pred dorestovaním pridáme malú hrsť čerstvej nakrájanej mäty.
Tvaroh zmiešame s javorovým sirupom podľa potreby a dochutíme kôrou z nastrúhanej limety.
Tvaroh dáme na spodok zapekacej misy. Naň dáme orestované ovocie, prekrojené jahody, ríbezle, prípadne iné ovocie, ktoré doma máte.
Posypeme mrveničkou, ktorú spravíme z nastrúhaného masla, zmiešaného s namletými vlašskými orechami. Ak chcete, môžete pridať do zmesi trstinový cukor.
Ovocie posypeme a dáme zapiecť na 180 stupňov na zhruba 10 až 15 minút, kým nám mrvenička zľahka schrumkavie.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.