Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (112)

Zoraď podľa:

Kari polievka z červenej šošovice
Večer uvaríte, ráno jete.

Je to veľmi sýte jedlo, hodí sa aj ako samostatný obed.

Tip: Nepoužívajte už vodu, v ktorej sa namáčala šošovica, aby ste predišli zbytočnému nadúvaniu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

200 g červenej šošovice
2 kocky bio zeleninového bujónu
1 l vody
1 zemiak alebo topinambur
1 cibuľa
1 veľký strúčik cesnaku
1 cm čerstvého zázvoru
štipka muškátového orieška
rímsky kmín (voliteľné pokiaľ nemáte radi silnejšiu kmínovú chuť)
čili (pokiaľ nepripravujeme aj pre deti)
1 lyžička curry
čerstvá pažítka
konopné semienka
ghee maslo

Pracovný postup

Na zahustenie a výraznejšie dosýtenie môžete pripraviť beluga šošovicu. Pri tej nezabúdať na namočenie vopred, aspoň na 8 hodín.
Následne variť spolu s bobkovým listom v jemne osolenej vode.
V hrnci zohrejeme ghee maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu, tenké plátky zázvoru a cesnaku.
Zemiak alebo topinamburu očistíme, nakrájame na malé kúsky a tiež pridáme do orestovanej zmesi. Zmes dochutíme čili, kurkumou, rímskou rascou curry.
Červenú šošovicu dôkladne prepláchneme v sitku a pridáme scedenú do zmesi.
Chvíľku porestujeme a zalejeme 1 l horúcej vody. Zhruba po 15 minútach by mala byť šošovica hotová. Polievku rozmixujeme.
Polievka chutí dobre posypaná konopnými semienkami, čerstvou pažítkou a beluga šošovicou.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.