Zabudol som hesloRegistrácia

Cestoviny (53)

Zoraď podľa:

Špaldové cestoviny s krémovou omáčkou
Mirka Luberdová pripravila v Teleráne.

Rýchle, chutné a zdravé jedlo, ktoré môžete jesť aj večer.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

200 g špaldových cestovín
1 hrnček sušených paradajok v oleji
4 lyžice píniových orechov
podľa chuti čierne a zelené olivy
parmazán
1 hrnček mandlí
soľ, korenie
olivový olej
jarná cibuľka

Pracovný postup

Cestoviny dáme variť do jemne osolenej vody, zakvapnutej trochou olivového oleja.
Mandle necháme namočené aspoň na jednu hodinu v studenej vode. Ak máte hrnček mandlí, tak ich následne sceďte a hrnčekom a 1/2 zalejte na novo v mixéri, kde vymixujete mandle dohladka.
Na troche olivového oleja na varenie opražíme jarnú cibuľku a zalejeme mandľovým mliekom, ktoré netreba precediť.
Dochutíme soľou, korením, prípadne na chilly príchuť alebo curry a zľahka na miernom ohni za miešania varíme, kým nám omáčka nezhustne.
Sušené paradajky zmixujeme s opečenými píniovými semienkami.
Uvarené cestovinky, zalejeme omáčkou, dochutíme paradajkovým krémom, posypeme parmazánom a ak máte radi môžete pridať olivy.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z cestovín




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.