Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (145)

Zoraď podľa:

Cisársky trhanec
Mňam!

Zamaškrťte si ako kráľ! Čo kráľ, cisár! ;)

Tip: Ak trhanec nepripravujeme deťom, na záver ho na panvici posypeme krýštáľovým cukrom, necháme krátko skaramelizovať, prilejeme rum a krátko flambujeme :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

40 g masla
4 vajcia
250 g múky
0,5 l mlieka
30 g hrozienok
štipka soli
štipka práškového cukru
30 g cukru
rum na flambovanie

Pracovný postup

Mlieko, múku, soľ, cukor a vaječné žĺtka vymiešame na hladké cesto
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pomaly zapracujeme do mliečneho cestíčka
V panvici rozohrejeme maslo, nalejeme nadýchané cesto, posypeme hrozienkami, pripadne mandľami a zospodu necháme trochu zapiecť na panvici
Pomocou dvoch lyžičiek začneme cesto na panvici od seba oddeľovať a prevracať na neopečenú stranu a necháme zapiecť, až kým sa cesto krásne nedvihne a neopečie do zlata
Servírujeme posypané cukrom spolu s jablkovým pyré
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia