Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (227)

Zoraď podľa:

Plnené tortily
Mirka Luberdová pripravila v Teleráne.

Jedlo, ktoré nie je náročné.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

8 šálok múky (pšeničnú celozrnú, špaldovú, pohánkovú, možete aj kombinovať)
3 šálky vody
4 polievkové lyžice olivového oleja
5-8 listov čerstvej bazalky
2 malé lyžičky morskej soli
4 polievkové lyžice rôznych byliných dochucovadiel (moje obľúbené sú chili, kurkuma, koriander, zázvor, saturajka )
4 polievkové lyžice sušenej cibule
2 malé lyžičky sušeného cesnaku

PLNKA
1 hrsť šalátu
1/2 orestovanej žltej cukety na slnečnicovom oleji
20 g feta syru (alebo ricoty)

DRESING
1 lyžica olivového oleja
1lyžička dijonskej horčice,
1/2 lyžičky medu a citrónova šťava podľa chuti

Pracovný postup

Do kuchynského robota si nasypeme múku, soľ, sušenú cibuľu, cesnak a všetky bylinné dochucovadlá. Zapneme pomalé miešanie a postupne pridávame na drobno natrhanú bazalku. Pomaly prilievame do stále miešajúceho robota kokosové mlieko alebo studenú vodu. Na koniec si pridáme olivový olej a celé necháme dôkladne premiešať, kým nám nevznikne zmes pripomínajúca bochník.
Na jemne pomúčenej doske hladkou pšeničnou múkou si vaľkáme kúsky cesta, ktoré si postupne odtrhávame z bochníku. Záleží na vás, ako veľké chcete tortily mať. Odporúčam si každý odtrhnutý kúsok cesta niekoľkokrát preložiť a prevaľkať, podobne, ako keď ste robievali pagáče. Tortily sú potom omnoho jemnejšie a ak ich urobíte hrubšie, viete si vytvoriť takzvaný pyta chlieb.
Ak odkrojíte z jednej strany kraj tortily, mali by ste mať uprostred dutý priestor, ktorý sa dá naplniť zmesou.
Tortily ukladáme na stredne rozohriatu panvicu. Z každej strany ju pečieme kým sa nezačne jemne zdúvať, ako keby sa na nej robili bublinky.
Pokiaľ máte kvalitnú teflónovú panvicu, nepotrebujete žiaden olejový podklad pod tortily.
Cesto je vďaka kokosovému mlieku a už pridanému olivovému oleju dosť ,,mastné" aj samo o sebe.
Necháme ich úplne vychladnúť a potom ich môžeme uskladniť v mikroténovom sáčku vonku alebo ich dať zamraziť. Čerstvé vybraté vydržia zhruba 3 dni.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.