Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (269)

Zoraď podľa:

Batátové ,,chlebíky" s avokádovo tuniakovou pomazánkou
Zdravá mňamka za pár minút.

Toto musíte vyskúšať.

Tip: Pomazánku môžete podávať aj hneď. Je však lepšia, keď odstane pár hodín v chlade.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

1 batát
sézamový olej
hrubozrná soľ
čierne korenie

Avokádovo tuniaková pomazánka

veľké avokádo
konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
5 malých kúskov kyslej uhorky
1 čl horčice
červená šalotka
štipka soli
čerstvá pažítka
pár kvapiek citrónovej šťavy

Pracovný postup

Batát ošúpeme a nakrájame po dĺžke na zhruba 0,5 cm kúsky. Takto pripravený batát osolíme, okoreníme a pečieme v rúre na 210 stupňov približne 10-15 minút do zlatista.
Upečené batáty necháme vychladnúť. Následne ich natrieme tuniakovo avokádovou pomazánkou.
Druhý variant - ozdobiť opečený batát avokádom a vajíčkom na hniličku. Posypeme klíčkami a rukolou.
Avokádovo tuniaková pomazánka - V mixéry si všetko spolu vymiešame na ľahkú kompaktnú zmes.
Ak máte radi výraznejšie chute, môžete pridať sladké chili alebo čierne korenie.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.