Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (190)

Zoraď podľa:

Ovocie v orieškovom cestíčku
Zdravá sladkosť od ambasadorky HÝBSA.

Mirka Luberdová pripravila v teleránovej kuchyni.

Tip: Hotovú guľku môžeme vyváľať v kakae a ideálne odležať aspoň hodinku v chlade.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

100 g hrozienok
100 g vlašských orechov
100 g lieskových orechov
1čl škorice
50 g kakaový prášok

POLEVA
60 ml rozpusteného kokosového tuku
170 g javorového sirupu
53 g kakaový prášok
jahody
marhule

Pracovný postup

Vlašské orechy namočíme na osem hodín. Opäť vysušíme. Pomôcť si môžeme opražením na panvici.
V mixéry ich rozomelieme na múku, nenechávame ich tam však príliš dlho, aby nepustili olej.
Hrozienka namočíme do studenej vody, aspoň na hodinu. Scedené pridáme k posekaným orechom a rozmixujeme všetko na súvislú masu.
Pred dokončením pridáme kakao. Môžeme pridať aj dve lyžice studenej vody. Všetko spolu premixujeme.
Zmes rukou premiešame, aby vznikla súvislá masa. Hotovú hmotu oddeľujeme po guličkách od seba.
Roztlačíme ich na placičku a obaľujeme ňou nami zvolené ovocie.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.